top of page

Rapport Monumentenwacht is binnen

Eindelijk hebben we van de Monumentenwacht het rapport gekregen over de staat van De Hollandsche Leeuw. Het is fijn om op zo veel punten constateringen én adviezen te krijgen van specialisten in renovaties van Rijksmonumenten. Hiermee zijn tevens de subsidiemogelijkheden van een deel van de noodzakelijke onderhoudskosten in beeld, zodat we nu, ook qua financiering, verder kunnen.

Containers vol worden weggereden. De Hollandsche Leeuw wordt flink onder handen genomen. (Foto’s: Hester van ’t Hof)

Wel is duidelijk dat er veel tijd nodig is voor de herstelwerkzaamheden. De planning met aannemers en renovatiespecialisten is in deze tijd lastig, omdat het beredruk is in de bouw. Fijn voor de bouwondernemers, maar lastig voor ons, omdat wij deze renovatieklus snel (en enigszins kosteneffectief) willen klaren. De westgevel is in ieder geval gestut en met een constructeur is gekeken naar de verdere maatregelen in de dakopbouw en de fundering.

De vergunningaanvraag gaat eerdaags naar de gemeente, voorzien van het officiële rapport van de Monumentenwacht en een duidelijke verwijzing naar de vergunningplichtige onderdelen van de verbouwing. De Monumentenwacht zal de verbouwing blijven begeleiden zodat we tijdens de activiteiten snel beslissingen kunnen nemen over de manieren waarop restauratie het best kan plaatsvinden.

Kortom, deze belangrijke mijlpaal is eindelijk bereikt, zodat we ook het businessplan voor De Hollandsche Leeuw hebben kunnen afmaken en de eerste contracten met ondernemers hebben kunnen sluiten. En daarover volgt komende dagen en weken veel meer interessant nieuws!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page