top of page

Van vergunning naar veiling

Een nieuwe mijlpaal is bereikt: Vrijdag 9 oktober is de vergunning voor de restauratieactiviteiten van de Hollandsche Leeuw aangevraagd bij de gemeente Nieuwkoop. In afwachting van de vergunning kunnen we nu de werkzaamheden voorbereiden waarvoor we het pand gereedmaken. Onderdeel daarvan is een veiling van zo ongeveer de volledige inboedel en alle prullaria van De Hollandsche Leeuw.

In overleg met Monumentenwacht hebben we moeten vaststellen dat het onvermijdelijk is om ook de volledige binnenkant van De Hollandsche Leeuw aan te pakken. Er moet vanwege de slechte staat (fundamenteel) zo veel gebeuren dat onder meer de hele vloer van het cafégedeelte er uit moet; boven worden woon- en werkeenheden gecreëerd. Dat betekent dat de volledige inboedel verdwijnen moet. Hoewel we de historie zo veel mogelijk willen en zullen behouden, keren bepaalde roerende zaken niet meer terug. Wil je als herinnering een ‘stukje Hollandsche Leeuw’ in bezit krijgen? Dat kan. Wij gaan namelijk een veiling houden waarbij Nieuwkopers een ‘eerste recht van koop’ hebben; het restant wordt via Marktplaats verkocht.

Tussen kunst en kitsch

Alles moet weg. Van kaarsenstandaards, speldjes en schilderijen tot de plafondlampen, de vele metalen wandplaten, relatiegeschenken en de volledige bar met tap. Dat zijn dus de allerkleinste prullen tot en met de hele inrichting. De vele kavels plaatsen wij op Marktplaats.

De meest bijzondere kavel is het schilderij van de Dorpsstraat met De Hollandsche Leeuw, speciaal voor de renovatie gemaakt door de Nieuwkoopse kunstschilder Henk van ’t Hoff. Hij draagt De Hollandsche Leeuw een warm hart toe en stelt daarom deze prachtige aquarelschildering beschikbaar voor de renovatie. Ook op dit schilderij kan geboden worden.

Kijkmiddag

We hadden een kijkmiddag voor alle Nieuwkopers gepland, om zowel de kavels te kunnen bekijken, als om een laatste blik binnen te richten alvorens de restauratie (die best een tijdje gaat duren) aanvangt. Maar onder de huidige corona-omstandigheden, lijkt ons dat niet verantwoord, hoe zeer dat ons ook spijt.

Wil je het voorwerp, het artikel of het meubelstuk dat jij wel zou willen hebben, toch eerst bekijken, of wil je nog één keer bij de oude Hollandsche Leeuw naar binnen? Stuur ons snel een mailtje. Dan maken we vóór 26 oktober een individuele afspraak met jou, onder waarborging van de gestelde coronamaatregelen.

Nieuwkopers hebben voorrang

Tot en met woensdag 28 oktober 9.00 uur geldt voor alle Nieuwkopers (alle inwoners van gemeente Nieuwkoop) een ‘recht van eerste koop’; daarna gaan de kavels open voor alle gegadigden. Woensdagavond of donderdagmorgen krijgen Nieuwkopers met het hoogste bod een mail. Zaterdag 31 oktober zijn de gekochte kavels tussen 10.00 en 13.00 uur af te halen; vanwege de coronamaatregelen krijg je daarvoor een specifiek tijdstip.

Veilingagenda

Wo 14 oktober – Start bieden op kavels. T/m wo 28 oktober 9.00 uur – Bieden op de kavels (Nieuwkopers hebben recht op eerste koop). Wo 28 oktober na 9.00 uur – Mail naar hoogste bieders in Nieuwkoop. Verkochte kavels aan Nieuwkopers verdwijnen van Marktplaats. Do 29 oktober – Mail naar hoogste niet-Nieuwkoopse bieders van artikelen die zijn overgebleven. Za 31 oktober 10.00-13.00 uur – Afhalen kavels in Hollandsche Leeuw.

Een kleine greep uit onze kavels:

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page