top of page

Van Nieuwkoop naar Echternach

Het is een lange tijd stil geweest, maar we hebben twee grote stappen vooruit gezet in de restauratie van De Hollandsche Leeuw.



Op de door specialisten ontworpen stabilisatieconstructie met twee stalen portalen is inmiddels geen verder commentaar meer van de gemeente; in de laatste vergadering van de gemeentelijke Erfgoedcommissie op 19 juli bleek bovendien informeel dat men kan instemmen met de voorgelegde tekeningen. Dat heeft een aantal vergaderingen geduurd, want de status van Rijksmonument maakt dat de Erfgoedcommissie uiterst behoedzaam is in het toestaan van veranderingen. Maar deze veranderingen zijn klip en klaar noodzakelijk om het pand te kunnen behouden. We hebben extra maatregelen genomen om de wijzigingen te beperken en de veranderingen vorm te geven op een wijze die bij het pand past.

Een grote stap terug was dan ook de mededeling van de gemeente, dat zij nu alsnog óók advies gaat aanvragen bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Daarmee dreigt de hele exercitie met de Erfgoedcommissie nog een keer dunnetjes overgedaan te worden. Over de plannen zelf maken we ons niet al te grote zorgen – de specialisten in de gemeentelijke commissie zijn het daar immers nu informeel mee eens – maar wel zorgt dit wederom voor vertraging.


Bovendien stelt de gemeente dat het beslissingstraject na het ontvangen advies tot wel 26 weken kan duren, waarna het dan 6 weken ter inzage wordt gelegd (waarna ook nog eens bezwaar ingediend kan worden).


Kortom, we gaan vooruit, maar het vordert allemaal extreem traag en dat is super frustrerend. We hebben dan ook besloten om een aantal (niet vergunningsplichtige) werkzaamheden toch al te gaan starten, zoals het herstel van het gevelwerk. Dat zal vanaf ongeveer in week 35 beginnen.

Proefdraaien met verhuur

En wat nu in de zomervakantie al begonnen is, is het proefdraaien met de verhuuractiviteiten van de Hollandsche Leeuw, zoals de verhuur van SUP's en e-Choppers. Zo kunnen we zorgen dat we de processen en diensten kwalitatief op orde krijgen, zodat we volgend seizoen in ieder geval helemaal klaar zijn voor een vliegende start. Bekijk deze zeker deze nieuwe testwebsite.


Twee stappen vooruit, ééntje achteruit. De optelsom blijft één stap voorwaarts en dus blijven we vastberaden en vol goede moed doorgaan op de ingeslagen weg. Gelukkig hebben we een hele lange adem 🙂


Heel veel groeten van het Team Hollandsche Leeuw

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page