top of page

Uitkomsten inloopavond

Nieuwkoop, 1 december 2019

Op 26 november 2019 organiseerden we een inloopavond in De Hollandsche Leeuw, om Nieuwkopers mee te laten denken met de toekomst van het pand.

Nogmaals willen wij jullie allemaal heel hartelijk danken voor jullie komst – en daarmee jullie steun. We vonden het een hele mooie en gezellige avond, die veel bevestiging én veel nieuwe ideeën bracht.

Fijn dat een behoorlijk aantal van jullie (van de ca. 50 aanwezigen) de moeite nam om jullie gedachten te delen door het invullen van de korte enquête. Graag delen wij met jullie de uitkomsten daarvan, in ieder geval qua de voorkeuren en “creatieve ideeën”.

Qua voorkeursfunctie voor het pand is de uitslag als volgt: De meeste stemmen, namelijk 21, werden uitgebracht op de functie ‘herberg’. Veel opmerkingen werden ook daarbij gemaakt ten aanzien van de waarde van zo’n multifunctionele invulling. Tweede plek is ingenomen door ‘bruine kroeg’ met 15 stemmen, op de voet gevolgd door ‘café-restaurant’ met 14 stemmen. De ‘wine bar’ kreeg 4 stemmen en de invulling als pizzeria 1. In de open vraag ‘anders, namelijk’ werd vooral ‘pannenkoekhuis’ genoemd (6x), naast een aantal combinatiefuncties, waaronder vergaderlocatie, werkplekken voor ZZP’ers en meermaals de VVV.

Heel waardevol was ook het grote aanbod in ‘meedenken en meedoen’; we komen binnenkort graag bij degenen terug die hier concrete zaken hebben genoemd, zoals bouwkundig specialisten en architecten, een verzekeringsagent, een vastgoedbeheerder, een marketeer, een projectmedewerker, een fondsenwerver en zelfs een paar uitbaters :).

Daarnaast bedanken we graag diegenen die hebben aangegeven dat ze, afhankelijk van de plannen, open staan om t.z.t. wellicht een investering te doen of een lening te verstrekken; dank voor dat vertrouwen.

Tot slot hebben we afgelopen dinsdag veel creatieve ideeën gehoord. Een flink aantal kwam ook terug in de formulieren, met als voorbeelden: organiseer cursussen bierbrouwen (evt. ook meerdaags), zorg dat authenticiteit voorop staat, en dat iedereen – jong en oud – zich er thuis kan voelen; denk aan crowdfunding, kijk goed naar de ‘soort’ uitbater (geen ‘groentjes’ of gelukszoekers, maar ervaren horecatypes), bekijk / analyseer het succes van Gerrit van Gelder; maak er een vergaderlocatie van, of meeting plaza, kleinschalig hotel, vestiging van Loetje, werkplekken voor ZZP’ers, biljart. Zet een enquête Nieuwkoop-breed (Facebook) uit, maak het terras / de Kolfbaan autovrij en verbeter en vergroot het. Toiletgroep moet echt veel beter, groter en schoner, leg contact met stichting HdK, zorg voor consequente, duidelijke en ruime openingstijden, organiseer een Vrijmibo, met artiest, glamourbingo, salsa-avond, ladies night, jazz, dinsdag=biefstuk en donderdag=kreeft, geef 80s/90s party’s, zorg dat een B&B functie ook via Booking.com wordt gepromoot, zorg voor fietsenverhuur, bootverhuur, samenwerking met andere partijen in Nieuwkoop, vestig er een moderne versie VVV, kijk bij archief AadR voor oude documenten, leer van de Kaleidoskoop (goed concept, slecht uitgevoerd; kans!), maak er een debatcafé (à la Rode Hoed) van, versterk het historisch karakter. Kortom, een regenboog aan creatieve ideeën, waarvoor hartelijk dank.

We gaan de komende weken en maanden aan de slag. Inmiddels hebben we een bouwhistorisch rapport uit 2008 boven tafel weten te krijgen, dat ook weer interessante nieuwe inzichten gaf.

Graag komen wij bij een aantal van jullie binnenkort terug, om jullie concrete ideeën en eventueel je aanbod om mee te doen, te bespreken. In ieder geval zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wil je dat liever niet, stuur dan even een berichtje zodat we je mailadres kunnen verwijderen.

Nogmaals dank en tot snel!

88 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page