top of page

Start eerste fase

Hoog tijd voor een update over de voortgang van ons plan en over een aantal belangrijke beslissingen die we hebben genomen.

Inmiddels is duidelijk dat een grootschalige verbouwing voor uitbreiding van de horecaoppervlakte en realisatie van de herbergkamers een lange en onzekere procedure wordt. We kunnen en willen daar niet langer op wachten en gaan de restauratie en renovatie in fases uitvoeren.

Bovendien maken de corona-ontwikkelingen inmiddels duidelijk dat De Hollandsche Leeuw voor een volledige restaurantfunctie echt te klein is (geworden). We hebben dan ook voor nu besloten om DHL te gaan exploiteren als “grand café”, met lekkere biertjes, mooie wijnen en fijne finger food-gerechtjes. De inrichting wordt enigszins “gepimpt”, maar met volledig behoud van authenticiteit. Het toiletgedeelte wordt gefatsoeneerd en de doorgang naar het terras wordt verbeterd.

Wat ook nu aangepakt wordt, is de buitenkant. We hebben een pact gesloten met, inmiddels, twee rasechte Nieuwkoopse ondernemers om de restauratie en renovatie hoogwaardig én prijsbewust uit te voeren. We kijken uit naar de samenwerking met Bouwbedrijf Verweij en Schildersbedrijf Van Poorten – tevens belanghebbenden natuurlijk, want we zagen ze vroeger nogal eens binnen bij De Hollandsche Leeuw…

Boyd van Poorten speurt overigens nog naar oude foto’s van De Hollandsche Leeuw om de verfkleuren authentiek te kunnen aanbrengen; Jaco Verweij is op zoek naar een goede voeger, omdat we het liefst de hele voor- en zijgevel van nieuw, oorspronkelijke voegwerk willen voorzien. En we missen nog een briljante installateur om de technische infrastructuur een goede schop te geven, waarbij we onze hoop op Arno Gresnigt hebben gevestigd.

De positieve contacten met de gemeente geven inmiddels meer zicht op het vergunningentraject; de aanvraag wordt binnenkort gedaan voor zowel de bouw- als horecavergunning. Ondergetekende moet alléén nog even snel de cursus ‘Sociale Hygiëne’ met goed gevolg afleggen 😉

We zijn met twee partijen in gesprek over de verhuur van de achterzijde; we hopen heel erg dat we met een “food”-gerelateerde ondernemer een deal kunnen sluiten, zodat we dat in de toekomst wellicht alsnog kunnen combineren. We verwachten daar binnen een paar weken een beslissing in te kunnen nemen.

Tot slot wordt ook het appartement aan de achterzijde (boven) opgeknapt en klaargemaakt voor verhuur. De voorzijde wordt geschikt gemaakt voor flexplekken en vergaderruimte (de “Sociëteitsruimte”), hoewel we eerst moeten uitvinden op welke wijze de vloer kostenefficiënt waterpas gemaakt kan worden. Samen met renovatie van het rechter voorkamertje, dat we als Parcelshop en/of toeristisch informatiepunt willen gaan gebruiken, completeert dat “Fase 1”.

De financiering is zo goed als rond, de vergunningen bespreken we binnenkort met de gemeente en de werkzaamheden die niet vergunningplichtig zijn, zullen binnenkort starten. Te beginnen met het stutten van de linkerzijwand.

Hopelijk snel meer goede berichten; we houden jullie op de hoogte! En als jullie ondernemers weten (of zijn) die mee willen doen in De Hollandsche Leeuw: We staan open voor iedere innovatieve vorm van samenwerking 🙂

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page