top of page

Keuken De Hollandsche Leeuw bijna in gebruik

Geboren en getogen Nieuwkoper Frank de Koning betrekt 1 september de keuken van De Hollandsche Leeuw. Hier heeft hij een fijne, ruime keuken voor zijn cateringbedrijf De Koning Catering & Events. Zodra Grand Café De Hollandsche Leeuw opent, wordt de food hiervoor ook De Konings verantwoordelijkheid.

Op dit moment wordt nog veel schoongemaakt, maar het einde – of beter gezegd het begin is in zicht. “Afgelopen periode heb ik met mijn cateringbedrijf de keuken van Grand Café De Steupel mogen gebruiken. Op 1 september ga ik mijn spullen naar De Hollandsche Leeuw overbrengen om daarvandaan de catering te gaan doen.”

Wanneer Grand Café De Hollandsche Leeuw klaar is, wordt Frank verantwoordelijk voor die menukaart. Het concept staat op papier en bestaat uit het aanbieden van fingerfood en barfood. “Een kleine kaart, lekkers voor bij de borrel of op het terras. En dan vooral veel zelfgemaakt. Op de borrelplankjes komt meer dan alleen wat kaas en olijven. Goede worst en ham. Mooie carpaccio, zalm, vers brood, een quiche, het kwalitatief betere eten.”

Hoe de kaart er precies uit gaat zien, besluit Frank later. “Ik kan pas echt bepalen wat ik ga aanbieden als de keuken operationeel is. Als er een oven komt, kan ik heel veel voorwerken en zorgen voor de basisingrediënten. Het bedienend personeel kan de bordjes of plank dan afmaken. En we gaan ook zeker kijken of bijvoorbeeld plateservice mogelijk is.”

Wie is Frank de Koning?

Frank de Koning betrekt op 1 september de DHL keuken. (Foto: Anke Steffers)

Frank (48) is getrouwd met Angela, heeft twee dochters Lynn (13) en Mies (10) en woont in Nieuwkoop. Hij volbracht een koksopleiding, volgde tijdens zijn werk als kok diverse horecaopleidingen en was souschef bij een evenementen organisatiebureau in Badhoevedorp. Hier had hij te maken met het organiseren van grote partijen. Het was ook hier dat zijn interesse in catering groeide. Na Badhoevedorp werkte hij 17 jaar als partymanager bij een partyservicebedrijf in Waddinxveen. Op 1 april startte hij De Koning Catering & Events.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page